Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb BKBK

Instagram hashtag:

#rättstart2015 #bagarmossenkärrtorpbk

Verksamheten:

Bagarmossen Kärrtorp Bollklubb (BKBK) är en ideell förening med hemort i Stockholms stads sydöstra närförorter. I vår verksamhet ryms alla som vill spela fotboll. Med Bredd - Glädje - Gemenskap vill vi skapa en möjlighet för barn och ungdomar att spela fotboll i södra Stockholm. Vi har över tusen medlemmar och ett stort antal lag anmälda i S:t Erikscupen och divisionsspel.

Motivering:

Bagarmossen Kärrtorps Bollklubb är en fotbollsklubb i hjärtat av Söderort, i skärningspunkten mellan Björkhagen, Bagarmossen och Kärrtorp ligger vår hemmaplan Kärrtorps IP. Vårt upptagningsområde sträcker sig över Enskededalen, Hammarbyhöjden vidare till Kärrtorp, Björkhagen och Bagarmossen. I vår klubb möts barn och ungdomar från olika områden, socioekonomiska grupper och nationaliteter. Vi är övertygade om att både barnen/ungdomarna och samhället i stort utvecklas till att skapa en bättre tillvaro för alla genom möten i fotbollen som aldrig annars skulle ske. Vi satsar på bredd likväl som på spets. Skulle klubben vinna så är drömmer ”Football in the hood” en möjlighet.

Vad kommer pengarna att användas till?

Football in the Hood sommaren 2015 . Vill aktivera ungdomarna i vår stadsdel även de som inte spelar i vår klubb. I vuxennärvaro bjuder vi in till ett skönt häng ett par gånger i veckan. Vi spelar fotboll och grillar och chillar. Allt för att stärka gemenskapen i området och för att bryta barriärer mellan "det ordnade" och det mer "oordnade". Musiken strömmar ur högtalarna och med fotbollen vill vi göra tillvaron bättre för alla. Mer aktivitet = mindre bus. Tillsammans med fritidsledare, stadsdelen och andra som verkar nära ungdomarna vill fånga in så många som möjligt och få tjejerna med oss. Förhoppningen är att taggade ungdomar ska fortsätta i klubben som spelare eller ledare. Vi bjuder in andra klubbar till att vara med så vi får en levande stadsdel!