Malmö Rugby Club

Instagram hashtag:

#rättstart2015 #malmörugbyclub

Verksamheten:

Malmö Rugby Club (MRC) har existerat sedan 1954 och har genom åren haft lag i alla åldrar har en verksamhet med en aktiv junior- och seniorverksamhet, både herrar och damer. Ungdomsverksamheten har vuxit sig till en stabil och framgångsrik kärna, och det finns lag i åldrarna 7-20 år. De senaste åren har ungdomslagen vunnit i stort sett alla turneringar de har deltagit i och har tagit hem SM-guld i de flesta åldersklasser som de har deltagit med. De nationella och internationella framgångar som klubben har beror på det engagemang och den laganda som finns i klubben.

Motivering:

MRC är en klubb med flerårig erfarenhet av ungdomsverksamhet och generell träning. Engagemanget är stort både på och utanför spelplanen. Klubben följer den sociala, rugbypolicyn där ”Alla inom rugbyn tar hand om och respekterar varandra på och bredvid plan. Alla umgås oavsett lagtillhörighet, religion, etnisk eller social bakgrund” och alla, oavsett nationalitet, etnisk ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, är välkomna. Klubben har en helt unik förmåga att välkomna och inkludera de som kommer och vill bli en del av klubben. Alla har en plats, och får speltid oavsett förmåga. Film: http://youtu.be/nGxueokuOf4

Vad kommer pengarna att användas till?

MRC är en liten klubb, med få tillgångar. Klubben önskar att stötta spelare som behöver hjälp för att komma iväg på turneringar, så att alla oavsett bakgrund kan följa med. Klubbens duktiga och engagerade tränare behöver kompetensförhöjning, som kan bidra till att utveckla ungdomarna. Vi vill skapa en känsla av tillhörighet bl.a. genom att tillhandahålla samma matchställ till alla spelare. Rugby är en liten sport och, vi är i hård konkurrens om ungdomarna och vill vara mer synliga. Vi vill kunna marknadsföra sporten med hjälp av bl.a. tryckt material, så att vi kan rekrytera fler och säkra mångfald.